Wie ben ik

Mijn naam is Willeke Koppelaar (1984).
Ik ben opgeleid tot paraveterinair dierenartsassistente en tussen 2004 en 2021 heb ik in verschillende dierenklinieken gewerkt.
Toch begon het enkele jaren geleden te kriebelen iets anders te gaan doen.
Deels door eigen ervaringen binnen de (geestelijke) gezondheidszorg, maar vooral ook doordat ik steeds vaker merkte dat ik niet alleen dieren wilde helpen maar vooral ook mensen wilde begeleiden.

Mijn opgedane ervaringen en kennis wil ik graag meegeven aan anderen die het gevoel hebben te zijn vastgelopen.
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat er zich in de psyche van mensen afspeelt en wat hen raakt en beweegt. En vooral ook in hoe en waarom we reageren en doen zoals we doen en hoe we hier waar nodig middels verschillende technieken verandering en verbetering in kunnen brengen.
In september 2016 ben ik daarom terug de schoolbanken ingegaan en heb ik met veel plezier de 4-jarige opleiding tot Psychodynamisch therapeut gevolgd. Sindsdien begeleid ik op individuele basis cliënten met een grote verscheidenheid aan hulpvragen, iets wat geen enkele dag hetzelfde maakt.
Om mijn kennis continu te vergroten en mijzelf scherp te houden volg ik ook regelmatig na- en bijscholingen.

Sinds het behalen van mijn diploma ben ik ook werkzaam bij de Academie voor Psychodynamica. Hier begeleid ik studenten, ben supervisor voor coaches en therapeuten in opleiding en maak onderdeel uit van de examencommissie.

Daarnaast geef ik trainingen en gastlessen over zelfbeschadiging aan verschillende doelgroepen. Meer hierover kun je lezen onder trainingen.
Jarenlang heb ik zelf geworsteld met zelfbeschadiging. Nadat ik zelf andere gezondere manieren geleerd heb om met mijn gevoelens en emoties om te gaan ontstond meer en meer de wens anderen te helpen en om handvatten te geven aan scholen, hulpverleners en ouders.
Openheid en bewustwording rondom dit steeds groter wordende probleem vind ik erg belangrijk. Mijn gastlessen zijn dan ook gebaseerd op openheid en de kracht van je kwetsbaar opstellen in combinatie met de nodige theorie.

In mijn vrije tijd ben ik vooral druk met mijn 2 katten Benson & Jones en ben ik regelmatig in de natuur te vinden. Ook ben ik vrijwilliger bij Challenge Day Nederland.

 

 

 

 

rond-met-lijst-donkerroze Wie ben ik