Wie ben ik

Mijn naam is Willeke Koppelaar (1984)
Ik ben opgeleid tot paraveterinair dierenartsassistente en sinds 2004 heb ik in verschillende dierenklinieken gewerkt.
Toch begon het enkele jaren geleden te kriebelen iets anders te gaan doen.
Deels door eigen ervaringen binnen de (geestelijke) gezondheidszorg, maar vooral ook doordat ik steeds vaker merkte dat ik niet alleen dieren wilde helpen maar vooral ook mensen wilde begeleiden.
Mijn opgedane ervaringen en kennis wil ik graag meegeven aan anderen die het gevoel hebben te zijn vastgelopen.
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat er zich in de psyche van mensen afspeelt en wat hen raakt en beweegt. En vooral ook in hoe en waarom we reageren en doen zoals we doen en hoe we hier waar nodig middels verschillende technieken verandering en verbetering in kunnen brengen.
In september 2016 ben ik daarom terug de schoolbanken ingegaan en volg ik met veel plezier een 4-jarige opleiding tot Psychodynamisch therapeut. Sinds januari 2017 mag ik hierin ook werken met cliënten als therapeut in opleiding.

Daarnaast geef ik gastlessen en trainingen over zelfbeschadiging aan verschillende doelgroepen. Meer hierover kun je lezen onder trainingen en bijeenkomsten.
Jarenlang heb ik zelf geworsteld met zelfbeschadiging. Het was mijn enige manier om met mijn emoties om te gaan en om in verschillende situaties de dag door te komen. Ik heb zelf ondervonden hoe de reacties van buitenstaanders, maar zeker ook van hulpverleners hierin zijn.
Nadat ik zelf andere gezondere manieren geleerd heb om met mijn gevoelens en emoties om te gaan ontstond meer en meer de wens anderen te helpen en om handvatten te geven aan scholen, hulpverleners en ouders.
Openheid en bewustwording rondom dit steeds groter wordende probleem vind ik erg belangrijk. Mijn gastlessen zijn dan ook gebaseerd op openheid en de kracht van je kwetsbaar opstellen.

In mijn vrije tijd ben ik vooral druk met mijn 2 katten Benson & Jones en probeer ik af en toe te sporten. Ook ben ik vrijwilliger bij Challenge Day Nederland en volg ik als deelnemer en assistent workshops bij Be the Change Nederland.

 

 

wijzerkracht-willeke5-768x826 Wie ben ik
wijzerkracht-willeke1-300x300 Wie ben ik
wijzerkracht-willeke2-e1500121796400-300x225 Wie ben ik
wijzerkracht-willeke4-768x512 Wie ben ik