Voor studenten

Als assistent, supervisor en lid van de examencommissie ben ik verbonden aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Voor studenten van de Academie betekent dit dat zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheid voor leertherapie/leercoaching en intervisie onder supervisie.

 

Leertherapie/coaching

Voor zowel de therapeutenopleiding en de verschillende coachopleidingen is leertherapie of leercoaching een vast onderdeel van de studietaken. Dit betekent dat je (tenminste) vier sessies bij een therapeut of coach moet ondergaan om (op basis van je POP)  te werken aan je eigen ontwikkeling. De sessies duren maximaal 1,5 uur.

Supervisie                                          

Een van de andere studietaken van zowel de therapeutenopleiding als de verschillende coachopleidingen is het volgen van intervisie onder supervisie. De intervisiegroepen bestaan uit minimaal drie en maximaal zes studenten. De supervisie duurt drie uur en vindt plaats op een door de groep gekozen locatie aangezien mijn praktijk onvoldoende ruimte biedt aan groepen. De kosten bedragen €181,50 inclusief BTW en exclusief reiskosten.

studenten-gekleurd-1 Studenten

Supervisie is een verplicht onderdeel van de diverse opleidingsrichtingen, maar is bovenal vooral enorm leerzaam.

Ook nadat jij jouw opleiding hebt afgerond kan het heel fijn zijn om met je eigen intervisiegroep onder begeleiding nog eens wat technieken te oefenen.

Training

Heb jij als student een andere vraag, of wil je extra training of een workshop in een specifiek onderwerp? Dan ga ik daar heel graag met je over in gesprek om de wensen en mogelijkheden te onderzoeken.

Eigen cliënt/coachee

Loop jij soms in een oude valkuil? Vergeet je af en toe nog om op de kleinste signalen te letten? Of heb je op een andere manier het idee dat jouw sessie misschien soms niet helemaal lekker loopt?
Of misschien vind je het aankomende tentamen/examen spannend en wil je hier gewoon voor oefenen.

Dit kan door individuele begeleiding bij een sessie met jouw eigen cliënt/coachee. Jij doet dan zelf de sessie bij mij in de praktijk, waarbij ik met je meekijk en jou voorzie van begeleiding en feedback op de door jou gewenste manier. Dit kan een hele fijne en opbouwende manier zijn om jezelf te trainen en ter voorbereiding op een tentamen/examen.
De kosten hiervoor zijn €60,- per uur.
Als student van de Academie voor Psychodynamica krijg je hier tevens stage-uren voor.

Alle bovengenoemde kosten kun je opvoeren onder studiekosten bij de belastingopgave. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl